Status inden for kødkvægavlen

Formanden for Kødkvægudvalget, Lis Magnussen, tegner i dette interview billede af aktuelle glæder og udfordringer.

På mange måder har det været en rigtig god sommer. Det fastslår formanden på tredje år for Kødkvægudvalget på Østlige Øer, Lis Magnussen, der driver Bakken Angus i Meelse på Nordfalster.

- Generelt har det været en god sommer for mange kødkvægholdere. Der er rigtig gang i alle slags besætninger, selvom vi også har oplevet, at nogle er stoppet. Heldigvis er nogle nye og yngre kødkvægholdere kommet til, hvilket jeg glædes over.

- Sommeren har været god med masser af græs, hvorfor det ikke har været svært at holde godt huld på køerne, men megen nedbør har givet sine udfordringer, forklarer hun og tilføjer:

- På naturarealer, der har ligget lavt, har vi haft oversvømmelser. Det har medført, at der er trådt godt op nogle steder, og at køerne har været bange for at passere vandløb og grøfte. Ved oversvømmelser er der samtidig altid øget risiko for smitte med leverikter og lungeorm. Derfor har udfordringen også ligget i at køre vand ud til dyrene, hvor mærkeligt det end lyder.

 

Nye koncepter giver bedre bundlinjer

Videre peger Lis Magnussen på et par gode kødkvægskoncepter, der har resulteret bedre bundlinje.

- Angusforeningen og Herefordforeningen har indgået aftale om slagtning af kreaturer på Danish Crown, der ved videresalg til Kødgrossisten giver fem kroner ekstra pr. kilo slagtevægt, oplyser hun.

- Der er naturligvis et par betingelser bundet op på aftalen, men den har for mit eget vedkommende betydet, at jeg har fået næsten 8.000 kroner sat ekstra ind på min konto, som jeg ikke lige havde regnet med.

Læs mere på side 10 i LandbrugØst i uge 38 – klik her

Læs også