Ny rekord for dansk økologi-eksport

For 10. år i træk sætter eksporten af danske økologiske rekord.

Dansk økologi bliver stadig mere og mere eftertragtet i udlandet, viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Der blev i alt eksporteret danske øko-varer for 1.983 millioner kroner i 2015, hvilket er en stigning på 15 procent på et år. Dermed sætter den danske økologi-eksport rekord for 10. år i træk.

- Efterspørgslen på økologi stiger globalt. Det får flere og flere dagligvarekæder og grossister i udlandet til at vende blikket mod Danmark, fortæller Helene Birk, markedschef for eksportfremme i Økologisk Landsforening.

- Vi har, fortsætter hun, mangeårige erfaringer med økologisk produktion, dygtige og innovative økologiske virksomheder, og vi er det land i verden, der har den højeste økologiandel i vores fødevaresalg.  

Størst eksport til nabolande

Det forventes, at øko-eksporten når op på 3,5 milliarder kroner i 2020 – en halv milliard mere end Økologisk Landsforenings seneste estimat. Danmark er dog stadig bagud med omlægningen på området frugt og grønt.

Tyskland er fortsat det største eksportmarked for danske øko-virksomheder, mens eksporten til det næststørste eksportland, Sverige, er vokset markant med 35 procent i 2015. Samtidig er der sket en tredobling af eksporten til Kina, som nu er det tredjestørste eksportland.

Læs også

En sund tarm giver et godt immunforsvar
Klar til DM-revanche
God tilslutning til »DM i Kloakarbejde«
Når maskinerne nemt vejer op til 40 tons
Vandløb skal rustes til klimaforandringer
Dansk andelsmodel stortrives i Sydamerika