Traktorer kører grandprix-serie

Ny form for traktortrækmesterskab, hvor standardtraktorer samler point ved seks stævner landet over.

Som alle motorsportsinteresserede ved, så afgør Formel 1 og speedway-stjernerne afgør deres mesterskaber over en hel sæson i en såkaldt grandprix-serie. Mesterskabsformen, hvor der samles point efter placeringen ved hvert af stævnerne, kendes også fra andre motorsportsgrene.

Faktisk findes det også i traktortræk, hvor både de største tractor-pullere afgør deres europamesterskab på den facon, og også i den danske farm-klasse, hvor vinderne i Farm Cup-serien findes i flere løb hen over sæsonen.

Nu får standardklasserne ligeledes deres grandprix-serie.

Mere retfærdig

- Efterhånden som deltagerne har udviklet deres traktorer fra de helt almindelige landbrugstraktorer med modifikationer inden for de gældende stramme regler, og konkurrencerne de senere år er blevet intensiveret, finder vi, at tiden er til denne mere retfærdige løbsfacon. I det nuværende landboungdom-regi har kvalifikationen til det danske mesterskab kun kunnet finde sted ved et enkelt lokalt løb og ved det pågældende regionsstævne. Og det hele afgøres så ved DM-stævnet, hvor de bedste traktorer måske slet ikke har mulighed for at deltage - fordi de ikke blev kvalificeret ved det pågældende løb eller måske har tekniske problemer op til DM-stævnet.

- Derfor har vi været nogle kørere, som længe har villet ændre på konkurrenceformen i et helt andet setup. Det sker nu med den nye »Super Standard Cup«, hvor der køres om pengepræmier ved hvert løb og samlet for sæsonen, fortæller en af initiativtagerne, Jesper Hansen fra Revninge.

Seks steder i landet

Grandprix-serien vil blive afviklet ved seks stævner. Det første stævne finder sted i Sdr. Vissing den 13. maj. Dernæst køres ved Særslev Traktortræk den 17. juni, i Vinkel den 1. juli, Sdr. Hygym den 22. juli, og i Hobro 5. august. Det sidste og afsluttende stævne foregår den 2. september i Rynkeby ved Kerteminde.

- Der har siden offentliggørelsen af planerne været en markant opbakning fra mange kørere fra hele landet, som ser frem til denne nye turneringsform, siger Jesper Hansen, der gennem mange år har været primus motor for Max Power traktortrækket i Rynkeby, og som modtager tilmeldinger til Super Standard Cup 2017.

- Vi har to klasser klar, henholdsvis klasserne op til 3500 kg og 4400 kg, og der er fortsat pladser både i disse og de øvrige klasser.

Super Cup-reglerne vil være som LandboUngdoms 2017-stævneregler for standardtraktorer, men hvor der er tilladt 2.700 motoromdrejninger, mod normalt 2.500 omdrejninger.Læs også