Nyt robotfoder virker som en magnet på dine køer

DLG udvider nu det effektive robotfoder-sortiment KomKo med endnu en robotfoderblanding SuperLac, der er udviklet i samarbejde med den hollandske forskningsinstitution SFR. Begge robotfoderblandinger øger søgningen til malkerobotten betydeligt med ekstra god smag og suveræn pillekvalitet.

Optimal pillekvalitet og ekstra god smag er ifølge en pressemeddelelse fra DLG hovedingredienserne i udviklingen af DLG's robotblandinger. KomKo og Superlac er udviklet til malkerobotter, foderautomater og malkeanlæg. Faglig chef for kvægfoder i DLG og Ph.D. i husdyrernæring Birgitte M. L. Raun siger:

- I vores robotfoder fokuserer vi på råvarer med en ekstra god smag. Vi har investeret i procestekniske tiltag i fremstillingen af robotfoderet, der øger pillens styrke samtidig med, at den gode smag bevares. Vi kan tydeligt se, at det er et rigtig godt lokkemiddel, så køerne øger besøgene i robotten, ædelysten øges og mælkeproduktionen er i top. Forudsætningen er selvfølgelig, at robotfoderet er korrekt afstemt med grundrationen.

Høje forventninger til SuperLac

Robotfoderet KomKo blev hurtig en succes, efter DLG introducerede det sidste forår, hvor der har været stor efterspørgsel blandt mælkeproducenter. Allerede i løbet af sommeren blev KomKo-sortimentet derfor udvidet med en række nye blandinger.

- Nu er turen kommet til endnu et robotfoder, SuperLac, der er udviklet i samarbejde med den hollandske forskningsinstitution Schothorst Feed Research (SFR), som vi har et tæt samarbejde med. DLG har stor succes med vores SFR-svinefoder, og nu udvider vi vores sortimentet indenfor kvæg med SFR robotfoderblandingen SuperLac. Vi har høje forventninger til SuperLac, da den ligesom KomKo har en ekstra god smag og en suveræn pillekvalitet, siger Birgitte M. L. Raun fra DLG. 

KomKo er et kvægfodersortiment til robotter og automater, der bygger på den nyeste viden hentet fra kvægfoderforskningen især fra undersøgelser på universiteter, i konsulentverdenen og i praksis. 

Superlac er et nyudviklet kvægfodersortiment til robotter og automater, der er udviklet i samarbejde med forskningsinstitutionen Schothorst Feed Research (SFR) med baggrund i hollandsk fodringspraksis. Kvægfoderblandingerne bygger på de råvarer, som traditionelt bruges i hollandsk mælkeproduktion

 
 
 
 

Læs også