Tag på bondegårdsferie midt i naturen

Gammel havbund danner rammerne om en bondegårdsferie i et med naturen i det nordligste Vendsyssel. Porsegaardens Bondegårdsferie er et nyt tilbud om en ferie, hvor man kommer helt ned i gear.

Porsegaardens Bondegårdsferie er klar til at modtage feriegæster for første gang på den trelængede gård i det naturskønne Jerup 30 km syd for Skagen.


Her kan man booke ophold på minimum fem dage til 7.000 kroner inklusiv el, vand og varme.


Parret som står bag er Lene Overgaard og Karsten H. Pedersen, som har boet på ejendommen i to år.

Der redes op til fire


Gæsterne skal bo i den ene længe, som består af en stor lejlighed. Der er et nyt køkken, hvor træbordpladerne er lavet af det gamle loft, hvor der nu er blevet åbent til kip.


Fra køkkenet går der en dør ind til en stor spisesal. Her er der langborde og bænke med dyreskind på samt en stor lysekrone i loftet. Køkkenet har også adgang til en dagligstue i tæt forbindelse med et badeværelse og to soveværelser med en dobbeltseng i hver.


- Det kunne være en familie med to børn eller to vennepar, som kom på ferie her siger Karsten H. Pedersen. En hest eller en hund er ingen hindring. Dem findes der også plads til.

Natura 2000-område


Området er kendt for sin storslåede natur. Det er gammel havbund, og Porsegaarden ligger i et Natura 2000-område.


Her bor sommerfuglen Hedepletvinge, som udelukkende bor steder, hvor planten Djævelsbid findes. Derfor har Lene og Karsten en flok anguskøer til at holde arealet ved lige.


- Havde det været får, havde de spist planten, og sommerfuglen var forsvundet, men køerne går udenom, siger Karsten.


Man kan også være heldig at se krondyr, dådyr, rådyr, ræve, traner, stære, gæs og røde og sorte glenter. Og så selvfølgelig familiens høns og hund.

Ingen tv


Området er fyldt med naturstier, og så er man tæt på vandet.


- Det er oplagt for naturelskere, mountainbikere, ryttere og så videre, siger Karsten.


Der er fri adgang til haven med flere søer, vildmarksbad og hyggekroge med havemøbler.


- Men der er som start ingen tv. Folk kommer her for at slappe af. De skal koble af og ud i naturen, fortæller Karsten H. Pedersen.

Læs også