Anderumpe-frisure i Andelslandsbyen Nyvang

Andelslandsbyen nær Holbæk indbyder til svingende totalteater og utilpassede unge som i 1950’ernes landsbyer.

Der er ikke udelukkende folkedans og gamle maskiner i det levende museum Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk.

Lørdag den 17. juni forvandles den store landsby til 1950’erne og deres farverige, amerikansk-inspirerede ungdomskultur. Der bliver sat fokus på teenagekulturens opståen og på dens kulturelle udtryk i mad, musik, mode og motorkøretøjer.

- Dagsprogrammet veksler mellem ørehængende rock n’roll og livlige underholdningsindslag som modeshow, hula hoop-show og taler fra datidens formanende myndighedspersoner, fortæller man fra andelslandsbyen. 

Voldsom kontrast

Stemningen fuldendes med amerikanerbiler og tidens nye mad som icecream soda, Jollycola og milkshakes.

- Vi vil skabe en festlig stemning, men samtidig vise den voldsomme kontrast mellem den såkaldte farlige ungdom og datidens moralske vogtere, siger formidlingsinspektør Line Jandoria Jørgensen fra andelslandsbyen.

Der vil også være et stort trægulv at træde dansetrinene på. 

Deltag selv i løjerne

Landsbyen håber, at publikum vil leve sig ind i 1950’er stemningen, og der uddeles en præmie til den, der kommer i det flotteste 1950’er dress.

- Om aftenen er der stor middag i vores bøfbar og salg af øl og drinks aftenen igennem. Klokken 20 er der danseundervisning til dem, der skal have frisket dansetrinene op inden Juke Joint Jumpers spiller op til fest, dans og brand i den resten af aftenen og natten.

Besøgende kan også tage del i løjerne. Der er specielle tilbud til personer med veterankøretøj fra 1950’erne eller ældre. Og specielle tilbud, hvis man danser swing, jitterbug eller Lindy hop, lyder det fra Andelslandsbyen Nyvang.

Læs også