RDM fra Lolland blev Guldko 2017

Vinderen af hver af de fire Superko-konkurrencer dystede om ny titel på Roskilde Dyrskue.

Det handlede om at finde den mest komplette ko, da fire Superkøer – fra hver race – stod linet op ved siden af hinanden i en helt ny kvægkonkurrence på Roskilde Dyrskue, hvor vinderen løb med titlen Guldko 2017.

- Her spiller såvel eksteriør som produktionsresultaterne en vigtig rolle, og derfor er det ikke kun nogle flotte køer, men også nogle køer, som yder meget derhjemme, fortalte Johnny Nielsen, formand for Roskilde Dyrskues kvægudstillingsudvalg.

Han kunne efterfølgende røbe resultatet, og det blev en tæt affære, hvor der blot var 50 point mellem de fire køer og pointlighed med de to bedste, der i øvrigt begge tilhører Anne-Dorthe Buck fra Stakkehavegaard nær Kettinge på Østlolland.

Sundhedstal blev afgørende


Hun gik selv med en DRH, der opnåede 300 point, ligesom »staldkammeraten«, som Gert Trøst Hansen trak med. Det var en RDM, der vandt duellen i kraft af de bedste sundhedstal.

På tredjepladsen kom en holstein fra Gjorslev Gods på Stevns, der således henviste jerseykoen fra Lars Stenbek i Lov syd for Næstved til sidstepladsen i det stærke felt.

Udover æren medførte sejren i den prestigefyldte konkurrence også et konstant beløb på 5.000 kroner fra Dalum Landbrugsskole. 

Læs også