Træpillegrillen samler det bedste fra kul- og gasgrill

Grill-entusiast og nordisk mester, slagter Jesper Christensen er begejstret for træpillegrillens evne til at forene den lette betjening med god smag og unik røgoplevelse. Mød dem på Det Fynske Dyrskue.

I Glamsbjerg på Vestfyen. Lidt uden for byskiltet og med en fortid som indehaver af en emballagefabrik sad Jesper Christensen for godt fem år siden og drømte sig gennem Youtubes mange videoer med grill og madlavning.

Han havde netop solgt familiefirmaet og var klausuleret til ikke at måtte beskæftige sig med samme emne de næste år. Men sidde stille uden at arbejde, det ville han ikke. Så der, en dag for små fem år siden surfende på nettet, fik Jesper Christensen ideen til at importere en grill med træpiller som varmekilde.

- Jeg ville som udgangspunkt importere grillen fra USA, men det var producenten ikke interesseret i. Og så var der jo ikke anden vej, end at jeg selv måtte lave grillen, siger Jesper Christensen, der efterfølgende er glad for, at det var sådan det endte.

Nem opstart

FrilandsLiv møder Jesper Christensen hjemme hos ham selv i Glamsbjerg. Grillen er fremme, og Jesper Christensens navnebror, grillentusiast og tidligere nordisk mester i grill, »Den skaldede slagter« Jesper Christensen har gjort os selskab. Han er allerede i gang med at tænde op og få det marinerede kød på grillen.

- Det er jo ikke fordi, en træpillegrill kræver lang optændingstid, siger han og viser, hvordan han blot skal trykke på to knapper, hvorefter grillen starter og er klar på få minutter.

- Jeg er blevet begejstret for, hvor effektiv grillen er. Kort sagt kan man sige, at man får gasgrillens bekvemmeligheder ved hurtig optænding og præcis styring af temperaturen. Men samtidig har du de så vigtige røgringe, der giver smag til kødet, og laver den perfekte kant. Kødet bliver indkapslet, så det bevarer saften og mørheden, siger slagteren.

Givtigt samarbejde

De to partnere kom i kontakt for tre år siden, hvor de begge var til et åbent hus arrangement. Lige siden har de samarbejdet.

»Den skaldede slagter« deltager også sammen med sin makker Søren Josephsen til en del turneringer rundt i verden, hvor de kalder sig for »Barbecue Team Westcoast«, fordi de begge er fra Esbjerg.

Lige nu er teamet ved at træne op til DM første weekend i juli, og derefter følger kvalifikation til nordiske mesterskaber, og er de heldige også VM.

*OBS! Denne artikel er en forkortet version. Læs den fulde artikel i FrilandsLiv i uge 25. 

Læs også