140 til vandring i forsøgsmarken

Interessen for at hente fagligt nyt om blandt andet sortsvalg, priser og maskiner ved det årlige Åbent Hus arrangement i forsøgsparcellerne i Nr. Søby, er fortsat stor.

Traditionen tro inviterede Centrovice og Danish Agro for nylig til Åbent Hus i forsøgsmarken i Nr. Søby, og det havde godt 140 planteavlere valgt at møde op til.
I forsøgsmarken kunne deltagerne blandt andet høre seneste nyt om sortsvalg i vinterhvede, vinterbyg og rug samt efterafgrødevalg ved raps i sædskiftet.

Tærskning 41 fod

I år havde deltagerne desuden mulighed for at blive klogere på lidt af udvalget hos Ringe Maskinforretning, idet de var inviteret til at vise lidt nyt maskineri fra Claas frem.
Det gjaldt blandt andet mejetærskeren med 586 hk - en Claas Lexion 770 med et 41 fods skærebord, hvis mange fordele og muligheder salgskonsulent Søren Bollesen, fortalte nærmere om.

Det brede skærebord er delt på midten, men de to knivbjælker overlapper hinanden på midten. Ifølge Søren Bollesen er det også helt unikt, at knivbjælken, vinden og sneglen er udstyret med synkront træk fra venstre og højre i begge sider af skærebordet.

Læs mere i LandbrugFyn

Læs også