Friland hædret med europæisk pris for sin dyrevelfærd siden 1992

Friland er blevet tildelt den europæiske Corporate4Animals-pris for sit store arbejde med at sikre bedre dyrevelfærd i produktionen af FRILANDSGRIS® og Friland økologiske grise.

Den europæiske sammenslutning af dyreværnsorganisationer, Eurogroup for Animals, har onsdag d. 22. juni tildelt Friland A/S årets Corporate4Animals-pris.

Eurogroup For Animals begrunder prisen til Friland med virksomhedens arbejde for dyrevelfærd i 25 år. Samtidig fremhæves Frilands gennemsigtighed, den gode forbrugerkommunikation og den tætte kontakt til Dyrenes Beskyttelse og landmændene, som er mulig, til trods for at Friland er Europas største økologiske kødselskab.

I Friland er man meget glad for at modtage prisen.

- Dyrevelfærd står højt på agendaen hos vores Frilandmænd og alle andre i og omkring Friland. Prisen er et skulderklap til Frilandsleverandører for den ekstra indsats, som arbejdet med dyrevelfærd kræver i dagligdagen. Derfor er vi enormt stolte over at få denne anerkendelse i dag, siger Frilands direktør Henrik Biilmann.

Corporate4Animals bliver hvert år givet til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at forbedre dyrevelfærden i Europa. Dyrenes Beskyttelse nominerede som som medlem af Eurogroup for Animals Friland A/S. - Vi har valgt at nominere Friland, fordi vi ønsker at anerkende det store arbejde, Friland har gjort og stadig gør for at sikre bedre dyrevelfærd i produktionen af FRILANDSGRIS® og økologiske grise fra Friland, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis og fortsætter: - Friland var sammen med Dyrenes Beskyttelse med til at udvikle konceptet bag FRILANDSGRIS® i 1992 og har på den måde været frontløber i forhold til at hæve barren for dyrevelfærd i Danmark. Det fortjener selskabet stor ros for.

Læs også