L&F køber Nordea ud af Axelborg

Landbrug & Fødevarer overtager Nordeas andel i Axelborg og bliver dermed eneejer.

I maj købte Landbrug & Fødevarer DLG’s andel i Axelborg, og nu har har bestyrelsen i organisationen besluttet, at man også køber Nordeas andel i den historiske bygning midt i København.

Axelborg har siden 1985 været fællesejet af L&F, DLG og Nordea – med L&F med størst andel.

- Vi har været rigtig glade for det fællesejerskab, der har været i Axelborg. Når det er sagt, så er det helt naturligt for os at tage et større ejerskab af Axelborg, når vores fællesejere ønsker at træde ud, siger Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse, hvor man ikke oplyser noget om købsprisen andet end:

- Vi har lavet en aftale, der er rimelig for alle parter. Jeg glæder mig over, at fødevareerhvervet også fremover skal have sin plads midt i København. Det er vigtigt, at vi har en plads i hovedstaden, hvor mange andre organisationer, relevante samarbejdspartnere samt Christiansborg er, siger Martin Merrild.

Opført i 1920

Axelborg blev opført i 1920 til Den Danske Andelsbank og Arbejdernes Andelsboligforening. Bare fem år senere gik Den Danske Andelsbank konkurs, ligesom også Arbejdernes Andelsboligforening fik problemer.

I stedet overtog en række organisationer fra landbruget ejendommen, der siden 1931 har huset Landbrugsraadet - og i dag altså L&F, samt en række virksomheder og organisationer inden for fødevareklyngen.

Senest er fiskeriets organisationer flyttet ind, ligesom også Food Nation og Marine Ingredients Denmark inden for det seneste år har fået plads i bygningen.

- Erhvervets historie fra Axelborg går mange år tilbage. Og derfor er det glædeligt, at vi samler flere og flere af fødevareerhvervets interessenter i vores bygninger, så vi kan sende et klart signal om, at Axelborg er det fysiske udgangspunkt for fødevareerhvervets politiske interessevaretagelse, siger Martin Merrild.


 

Læs også