Roedyrkere fik dobbelt op

Roerne på såvel Sofiehøj som på Bennitze på Lolland blev om ikke endevendt, så dog grundigt debatteret ved to store roearrangementer.

Flere end 60 roedyrkere var mødt op, da der samme dag – og i forlængelse af hinanden – to forskellige steder på Lolland var indbudt til markdemonstration i roemarkerne.

For de hardcore roedyrkere og roeinteresserede var der således mulighed for at holde fokus på det hvide guld fra klokken 12 til klokken 18.

I fire timer kunne man først på Sofiehøj Forsøgscenter ved Holeby høre alt om roerne, og efter en kort pause midt på eftermiddagen kunne man ved Bennitze Gods nær Maribo høre endnu mere.

Begge steder var det en række særdeles kompetente roespecialister, der hver især gav deres bud på sortsvalg, behandlingsplaner og -strategier, og ikke mindst roernes aktuelle status, her hvor årets roekampagne er kommet godt fra start.

Samtidig var der rig mulighed for at se nogle af de nyeste maskiner til optagning, men også debattere og stille spørgsmål. Såvel til eksperterne som til andre dyrkere.

Bag de to roearrangementer stod henholdsvis SESVanderHave og Maribo Seed samt NBR, Nordic Sugar og VKST.

Læs også