Svineproducenter viser vej med stor åbenhed

Danske Svineproducenter har fået nye skilte, der viser vej til de åbne stalde, der også nemt findes via foreningens hjemmeside.

- Kom og se vores grise, hvordan vi passer dem, og hvordan de bor.
Sådan lyder opfordringen fra formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, Løgstør, efter at foreningen har givet nyt ansigt til skilte, hvormed landets svineproducenter siden 2010 har budt interesserede indenfor i deres stalde. Og fortsat gør det.
Formanden forklarer, at det dog ikke kun er skiltene, der har fået et nyt og friskt udseende, idet den database, der huser adresserne på de svineproducenter, som aktivt skilter med sine åbne stalde, også er blevet opdateret. Dermed giver svineproducenterne to nemme tilgange til at besøge en stald med grise.
Én mulighed er, at man går ind på danskesvineproducenter.dk. Her kommer man med et klik på skiltet øverst i højre hjørne videre til et kort, der viser vej til de åbne stalde over hele landet, og hvor man har mulighed for at søge på de tre nærmeste gårde i forhold til ens egen adresse.
En anden mulighed er, at man er på tur i det danske land, falder over et skilt ved en gård, der byder indenfor, og så kontakter man blot landmanden via telefonnummeret, der står på skiltet.


Uredigeret virkelighed

- På den måde har vi gjort det så nemt som overhovedet muligt at besøge en svinestald, og det er vigtigt for os. For vi har naturligvis kun al mulig interesse i, at der ikke dannes myter, men at meninger og holdninger til, hvordan vi producerer grise her i landet, er baseret på fakta, understreger Henrik Mortensen.
Han forklarer, at det ærgrer ham, når svineproducenter de seneste måneder har måttet høre på kritik af, at de er for lukkede og ikke vil vise deres produktion frem.
- Det passer selvfølgelig ikke, for vi har naturligvis kun al mulig interesse i at vise den uredigerede virkelighed, siger han og understreger, at han er glad for den opbakning, foreningen har mødt blandt sine medlemmer.
- Men kom bare an, lyder formandens opfordring til svineproducenter, som endnu ikke har tage imod tilbuddet om et eller flere af foreningens gratis skilte.
Ordningen skal lige »løbes i gang«, men Henrik Mortensen er dog helt overbevist om, at flere svineproducenter vil melde sig i takt med, at stadig flere bliver opmærksomme på ordningen, som pt. omfatter omkring et halvt hundrede stalde.

Læs også