Traktorer og plove på vej med skib til VM i Kenya

LandboUngdom sendere to danskere til VM i pløjning, der i år afholdes i Kenya. De er spændte på jordforholdende i det afrikanske land – traktorer og plove er pakket og sendt afsted i skibscontainere

6.600 kilometer. Så langt er der fra den danske grænse til Nakuru i Kenya, hvor verdens bedste pløjere 2017 skal findes den 1. og 2. december.

Derfor har de to danske VM-deltagere fra LandboUngdom allerede nu pakket deres traktorer og plove og sendt dem af sted i skibscontainere mod det afrikanske kontinent.  For det tunge materiel venter nu en lang skibsfart, mens den danske VM-debutant Jesper Madsen forbereder og øver sig hjemme i Danmark.

Én ting kan han dog ikke forberede sig på herhjemme.

-  Vi er spændte på jorden, som er forskellig fra den danske muld. Derfor tager vi også til Kenya nogle dage før det officielle program, så vi kan nå at træne lidt, inden den officielle træning, fortæller 34-årige Jesper Madsen, der deltager i konkurrencen for vendeplove.

Den anden danske deltager er Bjarne Nielsen fra Thisted, der med sine 60 leveår er en noget mere rutineret pløjer. Han stiller op i kategorien standardplov.

Jesper Madsen fra Odder er som debutant noget usikker på sit eget niveau i forhold til konkurrenterne.

-  Det bliver meget spændende at skulle deltage i VM for første gang. Målet er at blive blandt de 10 bedste og så at vinde prisen som bedste førstegangsdeltager. Jeg glæder mig til kampen i Kenya,” siger Jesper Madsen, der til VM bliver hjulpet godt på vej af sin træner Ove Gedsø.

-  Jeg har en god træner. Ove har selv deltaget i VM nogle gange og vundet sølv og bronze, så han kender gamet, og han kan give gode råd under min træning.
Inden VM skal Jesper deltage i LandboUngdoms DM, der afholdes i dag og imorgen på Mors. Her må han så køre på lånt traktor. 
 

Læs også