Nykredit dropper børsnotering

Nykredits bestyrelse vil takke ja til købstilbud

Nykredits bestyrelse har på et møde mandag aften droppet at gå efter en børsnotering. Det skriver Landbrugsavisen, der henviser til erhvervsmediet InsideBusiness og nævner, at det bekræftes af kilder over for TV2.

Ifølge TV2 har Nykredits topchef hemmeligt ligget i forhandlinger med de pensionsselskaber, som fredag tilbød at købe en bid - 16 procent - af Nykredit.

Det vil ifølge Nykredit kunne give selskabet den kapitalpolstring, som selskaber forventer bliver nødvendig, når nye, internationale kapitalregler på et tidspunkt vedtages, skriver Landbrugsavisen.

Kan ikke tjene to herrer

Planen var, at børsnoteringen skulle sikre ekstra kapital, men flere fra landbruget har kritiseret og sagt, at Nykredit ikke kan tjene to herrer – både aktionærer og låntagere. Martin Merrild, formand for L&F, har talt imod børsnoteringen.

- En børsnotering vil alt andet lige medføre dyrere belåning, idet der så også skal tjenes penge til afkast til aktionærerne, som Martin Merrild sagde til Effektivt Landbrug i lørdags.

En anden kritiker er Povl Fritzner, formand for Østlige Øers Landboforeninger.

Som Effektivt Landbrug skrev tirsdag den 31. oktober talte han kraftigt imod børsplanerne på et årsmøde i ØØL i sidste uge.

 

 

Læs også