Gråsten-and er blevet en stor-sællert

I fjor fik Gråsten Fjerkræs Berberie Gourmet And en topplacering i den andeguide, som Dyrenes Beskyttelse udgiver. Netop den guide anses for at være en medvirkende årsag til, at fjerkræproducenten oplevede et salg oil Mortens Aften, der var 29,3 procent større end tidligere år.

-Vi producerer vores ænder, som man gjorde for 100 år siden. De vokser minimum 14 uger ude i det fri. Vi slagter som i gamle dage, og tørplukker ænderne og krogmodner dem i kølerum før vi pakker ænderne og sender dem ud til kunderne, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

-Vi har de sidste 10 år investeret millioner i arbejdet med kvalitet og dyrevelfærd. Vores frilands gourmet ænder og gæs vokser om på et 100 hektar stort område med både marker og skove, siger Gunder P. Jensen.

Nu venter Gunder P. Jensen spændt på om den opadgående interesse for fjerkræ smitter af på salget af kalkuner til Thanksgiving. Her er Gråsten Fjerkræ den eneste danske producent af den verdensberømte Kelly Bronze kalkun race. Sortimentet til Thanksgiving omfatter frilands kalkuner og økologiske skovkalkuner.
 

Læs også