Maskinvirksomhed har ustoppeligt vokseværk

I foråret overtog Farmas New Holland-forhandlingen i Vendsyssel og Østhimmerland. Det har i første om gang ført til en ny afdeling i Brønderslev og en fremtidig afdeling i Østhimmerland. Men det slutter ikke her. I hvert fald ikke, hvis man spørger salgschef Thomas Mikkelsen.

Første september var den officielle overtagelse af lokalerne i Brønderslev for Farmas. Maskinvirksomheden, som foruden den nye afdeling i Vendsyssel, har afdelinger i Farsø, Viborg og Herning. Farmas går benhårdt efter nærhed og lokale afdelinger, og ser det som en af deres helt store styrker.
- Det gør altså en forskel, at der er en afdeling tæt på, uanset om kunden bor i Vendsyssel eller Vesthimmerland. Nærheden tæller og er det, vi vil satse på, siger salgschef Thomas Mikkelsen.
Virksomheden er blevet budt velkommen i Brønderslev af vendelboerne.
- Vi er blevet taget utrolig godt imod. Både af tidligere kunder, som vi har handlet med i mange år, men også helt nye kunder, fortæller Thomas Mikkelsen.

Helt nyt værksted

Det krævede mere end bare en klat maling at gøre de 2.800 kvadratmeter klar til at få et Farmas-skilt på gavlen.
- Vi har blandt andet fået helt nyt værksted. Ny udsugning, ny belysning, nye maskiner, værktøjet. Ja, der er faktisk ikke en skruenøgle, som ikke er ny, siger Thomas Mikkelsen.
De sidste facadeskilte er på vej, så ingen bliver i tvivl om, hvor de blå og gule holder til i Vendsyssel.

Vil være endnu større

For Farmas vil ikke nøjes og er, selvom de nu er kommet tæt på de sindige vendelboer, ikke bange for at slå ud med armene.
- Jeg tør da godt sige, at vi vil have en endnu større bid af kagen, lyder det fra salgschefen, som dog understreger, at nærheden og kvaliteten hele tiden skal følge med.
Åbningen i Brønderslev skete, fordi Farmas i foråret fik forhandlingen af New Holland i Vendsyssel og Østhimmerland.
Derfor er næste skridt også, at finde et egnet sted i Østhimmerland at åbne en afdeling.
- Det er ikke lige nu. Vi skal først have afdelingen i Brønderslev ordentligt op at køre. Det er ikke bare lige, for det skal gøres ordentligt, siger Thomas.

Mere end bare New Holland

Afdelingen i Brønderslev tæller 11 mand, hvoraf kun en var et kendt »Farmas-ansigt«, da salgskonsulent Preben Iversen flyttede fra Farsø-afdelingen til Brønderslev.
Han og Børge Haugaard står for det daglige salg, som også er slået bedre i gang, end salgschefen havde turdet håbe på.
- Der er solgt både nye og brugte maskiner, og især New Holland Construction-delen har solgt helt vildt, siger Thomas Mikkelsen. Der er blandt andet solgt syv splinternye rendegravere fra afdelingen i Brønderslev de første par måneder, afdelingen har været i gang.
Ud over New Holland landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner er der også produkter fra MI Maskinhandler Indkøbsringen, blandt andet med mærker som Kuhn og Kverneland.

Nye kunder hver dag

Til den nye afdeling i Brønderslev hører også fire servicebiler og et stort reservedelslager.
- Det giver en endnu større hurtighed for vores kunder i Vendsyssel, siger Thomas Mikkelsen. En ting som de to sælgere Preben Iversen og Børge Haugaard hurtigt har kunnet mærke har stor betydning for kunderne.
Kunder, som bare er blevet flere og flere.
- Der har faktisk ikke været en eneste dag endnu, hvor vi ikke har oprettet en ny kunde, siger Preben Iversen.

Læs også