Arla-formand går på pension

Arla skal snart have ny formand. 65-årige Åke Hantoft har fredag annonceret planer om at gå på pension senest i maj 2019.

Arla Foods formand,  65-årige Åke Hantoft, har meddelt sin bestyrelse, at han går på pension, lyder det fra Arla i en pressemeddelelse. Der er ikke sat dato på, hvornår han går af andet end, at det bliver i nærmeste fremtid, og senest i maj 2019.

Årsagen til, at han træder tilbage angives til, at Åke Hantoft og hustruen Ann-Karin har valgt at sætte deres gård i Ösarp i Sverige til salg, da ingen af familiens børn står klar til at overtage bedriften. Hvis salget af bedriften fuldføres inden repræsentantskabsmødet i maj 2019, går han af tidligere.

Bestyrelsen indleder nu en proces med henblik på at finde frem til Åke Hantofts efterfølger som formand for Arla Foods ambas bestyrelse.

Åke Hantoft siger om sin beslutning:

- Min hustru og jeg har besluttet, at det nu er det rette tidspunkt at fortælle, at vi er begyndt at tænke på at gå på pension. Vi er begge fyldt 65 år, og vi har dedikeret mange år til vores gårde og til Arla Foods. Nu vil vi gerne kunne bruge mere tid på familien og hinanden, og da vores tre børn alle har flotte karrierer uden for mælkeproduktion, har vi taget beslutningen om at sætte vores gård til salg.

- Jeg har altid været og er stadig meget stolt over at stå i spidsen for Arla Foods, som vi hele tiden arbejder med at modernisere og internationalisere, senest gennem vores Good Growth 2020-strategi. Derfor er det meget vigtigt for mig at sikre, at bestyrelsen har den nødvendige tid til at lægge en plan for fremtiden, og det er grunden til at jeg offentliggør mine planer allerede nu.

 

Læs også