Svineproducenter giver flæskestege til Julehjælpen

Et netværk af danske svineproducenter donerer igen i år flæskestege til Julehjælpen.

En snes danske svineproducenter står klar til at donere flæskestege til de 250 værdigt trængende, danske familier.

Uddelingen forgår via Julehjælpen, som i december måned holder julefester og uddeler julekurve til værdigt trængende, danske familier. I alt ca. 750 kg flæskestege deles ud ved Julehjælpens arrangementer. Indsamlingen er koordineret og arrangeret af foreningen Danske Svineproducenter.

Flæskestegene falder angiveligt på et tørt sted, idet leverancen næsten er fordoblet siden sidste år, hvor svineproducenterne donerede 400 kg til Julehjælpen.

På søndag den 3. december kører formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen fra sin bopæl ved Løgstør til Tobbers Madbar i Kolding for selv at dele en del af flæskestegene ud ved en af Julehjælpens juletræsfester.

Det samme gør hans kollega Kenneth Øster, svineproducent ved Holbæk, ved Julehjælpens arrangement i Osramhuset på Nørrebro på søndag.

- Det er rart at få mulighed for at glæde andre med netop en dansk flæskesteg, der jo i den grad er indbegrebet af jul, siger de to svineproducenter.

Det er tredje år i træk, at et landsdækkende netværk af danske svineproducenter donerer danske flæskestege til værdigt trængende, danske familier.

Læs også