Frontløber indenfor efterafgrøder

Ole Nørby giver sine efterafgrøder et helt vækstår til at blive til en værdifuld grøntgødning på hans økologiske bedrift syd for Køge. Det har han netop vundet en pris og anerkendelse for.

Halvdelen af Ole Nørbys godt 31 hektar store, økologiske planteavlsbedrift ved Magleby syd for Køge er med korn.

- På den anden halvdel af markarealet har jeg 11 hektar med forskellige grøntsager og 5 hektar med grøntgødning i form af kløvergræs, fortæller han, mens vi i iskold blæst går over hans marker, der næsten alle har et grønt dække af planter.

Grøntgødningen bliver udlagt i kornet og står efter kornhøsten hele året efter.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også