21 millioner til flere iværksættere

To nye projekter skal øge antallet af selvstændige gennem en landsdækkende undervisningsindsats i iværksætteri. Projekterne har netop fået tilsagn om i alt 21,3 millioner kroner i medfinansiering fra EU’s Socialfond og Erhvervsministeriet.

Der gives støtte til projekter i iværksætteri, som skal øge kompetencer inden for entreprenørskab hos studerende og derved bidrage til, at flere bliver motiveret til at starte egen virksomhed. Det oplyser Erhvervsministeriet.

De to projekter er »Undervisning i iværksætteri« og »Start Up i praksis« har fået tilsagn om i alt 21,3 millioner kroner i medfinansiering fra den nationale pulje af EU-strukturfondsmidler og Erhvervsministeriet.

Det glæder erhvervsminister Brian Mikkelsen:

- Når 1.200 studerende på erhvervsskoler og næsten 300 universitetsstuderende nu får mulighed for at få forbedret deres iværksætterkompetencer, er det en investering i fremtidens danske erhvervsliv. Hvis vi også fremover skal være godt rustet til konkurrencen internationalt, er det afgørende, at vi har en stærk iværksætterkultur. Derfor er det særdeles værdifuldt, at vi sammen med EU’s Socialfond nu investerer i at motivere danske studerende til at starte og få succes som iværksættere.

For erhvervsskoler og universitetsstuderende

Zealand Business College står sammen med Mercantec og International Business College bag projektet »Undervisning i iværksætteri«, som handler om målrettet udvikling af moduler i iværksætteri og opkvalificering af lærere og vejledere på erhvervsskoler. De forventer, at mindst 1.200 studerende vil gennemføre grundmodulerne i iværksætteri, og at knap 200 af de deltagende studerende efterfølgende starter egen virksomhed.

Fonden for Entreprenørskab står bag projektet »Start Up i praksis«, der skal motivere universitetsstuderende til at blive iværksættere. Projektet forventer, at 292 studerende vil opnå formelle iværksætterkompetencer som følge af undervisningsindsatsen.

 

Læs også