7000 danskere brugte søndagen på at tage til åbent hus hos de økologiske svineproducenter.
Der var mange nye gæster i svinestierne rundt omkring i
landet søndag. Her holdt 11 økologisk svineproducenter åbent hus, det såkaldte
Sofari, og det lokkede lige godt 7000 mennesker en tur på landet.
-Der har været et rigtig fint besøgstal hos alle værterne,
og det er meget positivt, at folk vil bruge deres søndag på at komme ud og se,
hvordan den økologiske svineproduktion foregår. Alle vores værter er stolte af
deres produktion og vil gerne vise den frem, så vi er meget tilfredse med
dagen, siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og
projektleder på Sofari i en pressemeddelelse.
Det er sjette gang de økologiske svineproducenter holder
Sofari, og arrangementet er stadig en god og vigtig måde at få vist, hvordan
økologisk svinekød bliver produceret.
-Den personlige historie er vigtig. Når folk får sat
ansigt på landmanden, ser hvordan de passer deres grise og får mulighed for at
stille spørgsmål, bliver det pludselig tydeligt, at der er mennesker bag, og at
det virkelig fører til noget, hvis man køber økologisk kød, siger Hanne Børsch.
Der er efterspørgsel på økologisk svinekød, og sidste
årsopgørelse fra Friland viste en stigning i salget på 34 pct. alene i Danmark.
Hanne Børsch vurderer, at den øgede efterspørgsel på økologisk kød også har
givet flere besøgende.
-Ligesom mange gerne vil ud og se de økologiske køer komme
på græs, er der også mange, der gerne vil ud og se, hvor deres kød kommer fra
og hvordan grisene lever. Ved at tage en tur på gårdbesøg får man både syn for
sagen selv, og så er det en god oplevelse for hele familien, siger Hanne
Børsch.