Bøffer fra malkekvæg er mest klimavenlige

Bøffer fra malkekvæg er mere klimavenlige end dem fra kødkvæg, er kødkvægsbøffer gode for biodiversiteten.

Produktion af oksekød påvirker både klimaet, miljøet og biodiversiteten. Men graden af påvirkning afhænger af, hvordan kødet produceres. Det skriver Aarhus Universitet i nyhedsbrevet »Jordbrug og Fødevarer«.

Forskere fra universitet har opgjort, hvordan de forskellige produktionssystemer hver især påvirker klimaet og miljøet.

Resultaterne viser, at kalve- og oksekød fra malkekvæg påvirker klimaet mindre pr. kg kød end kød, der stammer fra kødkvægsproduktion. Produktion af kød fra malkekvæg udleder også færre næringsstoffer til miljøet pr. kg produceret kød.

Kød fra kalve og ungkvæg af malkekvægrace medfører et klimaaftryk, en næringsstofberigelse og et energiforbrug, der kun er cirka en tredjedel af det fra kødkvægskalve.

Omvendt er kød fra kødracerne bedre for biodiversiteten, meddeler universitetet.

Læs også