Bøffer fra malkekvæg er mere klimavenlige end dem fra kødkvæg, er kødkvægsbøffer gode for biodiversiteten.
Produktion af oksekød påvirker både klimaet, miljøet og
biodiversiteten. Men graden af påvirkning afhænger af, hvordan kødet
produceres. Det skriver Aarhus Universitet i nyhedsbrevet »Jordbrug og
Fødevarer«.
Forskere fra universitet har opgjort, hvordan de forskellige
produktionssystemer hver især påvirker klimaet og miljøet.
Resultaterne viser, at kalve- og oksekød fra malkekvæg
påvirker klimaet mindre pr. kg kød end kød, der stammer fra kødkvægsproduktion.
Produktion af kød fra malkekvæg udleder også færre næringsstoffer til miljøet
pr. kg produceret kød.
Kød fra kalve og ungkvæg af malkekvægrace medfører et
klimaaftryk, en næringsstofberigelse og et energiforbrug, der kun er cirka en
tredjedel af det fra kødkvægskalve.
Omvendt er kød fra kødracerne bedre for biodiversiteten,
meddeler universitetet.