Kokke konkurrerer med kød fra krydsningskalve
I den kommende weekend konkurrerer kokke ved konkurrencen ”Sol over Gudhjem” på Bornholm
Kødet, som de konkurrerende kokke skal anvende som
hovedingrediens, er kød fra krydsningskalve. Hos Danish Crown peger man på, at der
kan komme økonomi i at fede tyrekalve af jerseyracen op, hvis jerseykøerne i
stedet krydses med en kødkvægsrace, for så får dyret Jerseyracens fine
kødstruktur og kødkvægets størrelse.
- Vi har noget kød her, som smager sindssygt godt, men som slet ikke har den plads i folks bevidsthed, det fortjener. Ved at vælge kød fra krydsningskalve får vi jerseykødets fantastiske spisekvalitet, og samtidig sætter vi fokus på en pissegod historie, hvor dansk landbrug virkelig har fået en god idé, siger arrangør Mikkel Marschall på Danish Crowns hjemmeside.
Her fremgår det, at håbet er, at valget af kød fra
krydsningskalve kan få forbrugernes øjne op for den unikke kvalitet, som
produktet har.
Konkurrencen finder sted i den kommende weekend.










































