Med virkning fra 1. september har den kendte sydvestfynske fødevarevirksomhed, Vester Hæsinge Slagterforretning, taget en større udvidelse i brug.

Udvidelsen består af forskellige dele. Således er pølsemageriet udvidet med 150 m² i en ny tilbygning til slagtehuset. Der er ligeledes etableret nye kølerum, hvilket blandt andet betyder, at slagterforretningen nu er klar til at søge om engros-autorisation. Og der er lavet en ny butik, indrettet i et lokale, hvor Stefan Jensens kone, Sara, tidligere havde frisørsalon. I stedet arbejder hun nu på fuld tid i slagterforretningen.

Fokus på kvalitet

- Vi havde et lille pølsemageri, som nu er blevet betydeligt større med udvidelsen på 150 m², fortæller Stefan Jensen. Vi har en autorisation i pølsemageriet, men vi vil også gerne have en engros-autorisation, så vi kan levere kød og pålægsvarer til købmænd og supermarkeder. Og den autorisation er vi nu klar til at søge om at få.

- En konsulent har hjulpet os med projektet. Blandt andet har vi lavet to nye kølerum, idet reglerne foreskriver, at de ikke pakkede færdigvarer skal være i ét kølerum, og de varer, der er pakket, skal være i et særskilt kølerum.

Stefan Jensen understreger, at formålet er, at kvaliteten skal være i orden. Fødevarestyrelsen har nogle regler, som skal være opfyldt, for at man kan få en autorisation. Og han peger på, at virksomheden – endnu en gang – har haft en god dialog med styrelsen.