Forskere har set nærmere på, hvad elever på landbrugsskoler forbinder med dyrevelfærd
Kommende landmænd har - i modsætning til forbrugerne - et teknisk syn på dyrevelfærd, viser
en ny rapport. Det skriver
Foodculture.dk.
Rapporten er en del af et forskningsprojekt finansieret af
Fødevarestyrelsens Videncenter for Dyrevelfærd. Konklusion er, at kommende
landmænd ser på, om dyrevelfærd giver vækst.
- For landbrugsskoleeleverne er det også vigtigt, at dyret
trives – dog ikke så meget for dyrets eget skyld, men fordi sunde dyr giver en
bedre ydelse, siger postdoc ved Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus
Universitet – og en af forskerne bag den nye rapport – Inger Anneberg til
Foodculture.dk.
Hun finder det positivt, at skolerne har dyrevelfærd højt
på dagsordenen – blandt andet, fordi det kan være med til at højne forståelsen
mellem landmænd og forbrugere.