Danish Crown og Tican i fusion

Modellen giver Tican en fremtid, lyder det fra bestyrelsesformand for Tican Jens Jørgen Henriksen

De to andelsejede slagterivirksomheder Tican og Danish Crown er blevet enige om at lægge aktiviteterne sammen i et fælles selskab. Det oplyser Danish Crown

Beslutningen er truffet i forlængelse af, at Tican igennem længere tid har arbejdet på at finde en økonomisk samarbejdspartner.

- Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere – de danske landmænd – fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge, siger bestyrelsesformand for Tican Jens Jørgen Henriksen på Danish Crowns hjemmeside og fortsætter:

- Oprindeligt havde vi ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men denne fusion er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere.

Hos Danish Crown kommer beslutningen efter at have rådført sig med både danske og udenlandske eksperter på konkurrenceområdet.

- Danish Crown bygger på fusioner og opkøb gennem årtier. Fælles for disse har været, at de har haft stor betydning for Danish Crowns strategiske placering i den internationale konsolidering. Sådan forholder det sig ikke med denne fusion. Derfor ville vi gerne have en pejling af, hvorvidt konkurrenceforholdene ville gøre en fusion mulig, og det har vi fået en klar tilkendegivelse af, lyder det fra bestyrelsesformand for Danish Crown Erik Bredholt.

På lige fod

Forudsat fusionen godkendes, indgår Ticans andelshavere på lige fod med Danish Crowns andelshavere i det fælles selskab. Der vil i løbet af de første to år ske en udligning i forskel på egenkapital og indtjeningsniveau imellem de to selskaber, oplyser Danish Crown.

Fusionen af de to selskaber er betinget af godkendelse på henholdsvis ekstraordinær generalforsamling i Tican og ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown ultimo marts.

Beslutningen er ligeledes betinget af de relevante konkurrencemyndigheders godkendelse.


Læs også