Det handler om tillid mellem producent og forbruger, lyder det fra europaparlamentariker Jørn Dohrmann
Det skal være nemt at se, om forarbejdet kød kommer fra eksempelvis
Danmark, Polen eller Spanien.
Hvis altså det står til Jørn Dohrmann (DF), der sidder i
Europa-Parlamentets miljøudvalg og landbrugsudvalg. Ifølge
europaparlamentarikeren viser en undersøgelse, som Europa-Kommissionen har
lavet, at 90 procent af forbrugerne synes, mærkning af forarbejdet kød er
vigtig.
- Derfor er det da også på tide, at vi nu snart
forhåbentlig kan se frem til, at denne mærkning bliver en realitet, lyder det
således fra Jørn Dohrmann.
Han peger på, at emnet gennem lang tid har været til debat
i Europa-Parlamentet og i Kommissionen:
- Jeg forstår ikke, hvorfor noget så simpelt kan tage så
lang tid at få på plads. Jeg vil derfor have sagen på plads nu.
Godt for Danmark
Ifølge Jørn Dohrmann er en mærkning i dansk interesse.
- For det første er danske landmænds produkter
anerkendt over hele verden. Derfor er det vigtigt, at forbrugerne ved, hvor
varen kommer fra. Samtidig lever vi i en tid, hvor forbrugerne gerne vil have en
lille historie om fødevarerne. Det handler i bund og grund om tillid mellem
producent og forbruger.