Årsager til slagmærker hos svin skal findes

Hos Danish Crown opfordrer man slagtesvineproducenter til at deltage i undersøgelse, som Fødevarestyrelsen har sat i søen

Fødevarestyrelsen har bedt KU Life på Københavns Universitet om at lave en undersøgelse, der skal samle mere viden om årsagerne til slagmærker på slagtesvin. Det skriver Danish Crown i et nyhedsbrev.

Og hos slagterigiganten bakker man op om initiativet – og opfordrer leverandører til at deltage i et telefoninterview med KU Life, der skal interviewe omkring 140 slagtesvineproducenter, der leverer til Ringsted og Horsens.

- Jeg håber, at de andelshavere, der bliver ringet op, tager sig de få minutter, det tager at svare på spørgsmålene. Det er vigtigt, at vi som branche bliver bedre til at undgå slagmærker, siger direktør i DC Ejerservice Vagner Bøge i nyhedsbrevet.

De 140 slagtesvineproducenter vil blive tilfældigt udvalgte.

Læs også