Vigtigt med vågent øje på fremstillingsprisen

Konsulenter opfordrer til at få nøjagtigt styr på hvor meget grovfoder, der er på lager

Hvad koster det at fremstille grovfoderet, og hvordan måles udbytterne i praksis?

Det var emner som Jacob Krog, VFL, og Peter Hvid Lauersen, konsulent ved VFL Kvæg satte fokus på i forbindelse med en temadag på »Grovfoderskolen« i sidste uge. Dagen blev afviklet hos Søfælde I/S ved Torben Bebe i Ringe.

- Det handler om at få tallene frem og gøre omkostningerne synlige, så I med jeres rådgiver kan drøfte, hvad I kan gøre ved det, understregede Jacob Krog, der slog et slag for, at flere bør gå i dybden med beregningen af grovfoderets fremstillingspris.

- Det er relevant på egen ejendom at interessere sig for, hvad der sker. Det er ikke bare for at gøre plads til sparekniven, men derimod synligheden. Det starter med, at man får øjnene op for det der sker, påpegede Jakob Krog.

Læs mere – blandt andet flere gode råd fra konsulenterne – i Effektivt Landbrug onsdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også