Økologer får penge til rådgivning

Erhvervs- og Vækstministeriet har afsat 15 millioner kroner til et af Økologisk Landsforenings projekter

Der er hjælp at hente for økologiske landmænd og mindre øko-fødevareproducenter, som har ideer til nye økologiske kvalitetsprodukter.

Økologiske Landsforenings Fødevarerådgivning har nemlig fået støtte fra Erhvervs- og Vækstministeriet til et treårigt projekt, der skal skabe fornyelse og vækst i fødevaresektoren.

Ministeriet har i alt stillet 15 millioner kroner til rådighed for Økologisk Landsforenings Fødevarerådgivning i 2014-2016, oplyser foreningen.

- Det bobler med idéer til nye økologiske produkter rundt omkring i landet. Mange økologer eksperimenterer for eksempel med gamle nordiske kornsorter, dyreracer og bedre fødevarehåndværk, lyder det fra fødevarerådgiver i Økologisk Landsforening Henriette Winther, der tilføjer:

- Vores erfaring er, at mindre producenter lettere opnår succes, når de får tilført lidt ekstra viden om mulighederne i markedet, forbrugernes forventninger, håndværk, emballage samt salgsstrategi

Henriette Winther forklarer, at fødevarerådgivningen eksempelvis kan rådgive om, hvilke huller og muligheder, der er i markedet – og hvor producenterne kan skabe sig en forretning ude alt for voldsom konkurrence.

Læs også