Årets madskoler slår i denne uge dørene op, og omkring 2000 børn og unge vil i løbet af sommerferien få mulighed for at lære om sund mad.
Selv om klokken er ringet ud for sidste gang for dette
skoleår, vil der stadig være stor aktivitet i skolekøkkenerne rundt omkring i
landet. For 11. år i træk afholdes der madskoler over hele Danmark i løbet af
sommerferien, og igen i år kan børn og unge i alderen 8-12 år bruge en uge på
at lære om sund mad, kost og motion på en sjov og aktiverende måde. Madskolerne
afholdes i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000, men er
drevet af frivillige på de forskellige skoler.
- Madskole er blevet en god fast sommertradition mange
steder, og rigtig mange børn og unge vælger at bruge en uge på Madskole. Det er
vi naturligvis rigtig glade for, og vi er heldigvis ikke alene. Vores
evalueringer fra 2013 viser, at 96 pct. af børnene synes det er sjovt at gå på
Madskole, og at 97 pct. af forældrene har gode erfaringer med at have børn på
Madskole, siger Line Damsgaard, projektkoordinator for Madskolerne i Landbrug
& Fødevarer.
Hun mener, at Madskolerne kan være en del af en
forebyggende indsats overfor overvægtsproblemer hos børn og unge.
jba