DM i hø nærmer sig

For to år siden var »DM i hø« en publikumssucces ved Landsskuet. Nu skal mesterskabet igen afgøres i Herning

Danmarks bedste til det med hø skal findes i forbindelse med Landsskuet.

Konkurrencen »DM i hø« er nemlig tilbage på Landsskuet i Herning. Frank Erichsen, der er kendt som DR-programmen »Bonderøven«, er igen med i dommerpanelet i konkurrencen, som Økologisk Landsforening holder for fjerde gang.

- At lave græs til hø er den konserveringsmetode, der bevarer flest af græssets smags- og næringsstoffer til gavn for dyrene. Samtidig er det et særligt håndværk at lave god hø, og derfor ønsker vi med Danmarksmesterskabet i hø at sætte fokus på hø i moderne landbrug, lyder det fra Thorkild Nissen, kvægbrugskonsulent i Økologisk Landsforening. 

For to år siden var DM i hø en publikumssucces på Landsskuet, og sidste år var der 40 deltagende landmænd i konkurrencen i Aarhus. DM i hø, der finder sted lørdag den 5. juli, er åben for alle landmænd – både økologiske og konventionelle.

Konkurrencen er opdelt i to kategorier: Marktørret hø og ladetørret hø.

Dommerpanelet består – ud over Frank Erichsen – af biolog Henrik Jørgensen fra Grib Skov Høsletlaug, økomælkeproducent og formand for Naturmælk Frode Lehmann, kok og restaurantejer Sisse Budtz fra L’estragon i Aarhus, økolandmand formand for Økologisk Landsforening Per Kølster samt kvægbrugskonsulent og høekspert Thorkild Nissen – ligeledes fra Økologisk Landsforening.

Derudover er en lille flok malkekøer og heste med til at afgøre, hvem der skal kunne kalde sig Danmarksmester i hø.

På Økologisk Landsforenings hjemmeside kan man læse mere om konkurrencen – og om, hvordan man tilmelder sig.  

Læs også