Fritzner i hårdt angreb på Miljøministeriet

Roskilde Dyrskues formand, Povl Fritzner, mener embedsværket er blevet storspillere i dansk politik

Under en klar blå himmel benyttede formanden for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, fredag før middag sin åbningstale til at lange hårdt ud efter embedsværket i Miljøministeriet. Han mener, at embedsværket er blevet storspillere i dansk politik.

- Der er blevet alt for stor afstand mellem det politikerne siger og det arbejde deres embedsmænd udfører. En af årsagerne til dette er, at lovgivning, direktiver og bekendtgørelser er blevet så kompliceret, at det er svært at overskue for både politikere og almindelige samfundsborgere, tordnede Povl Fritzner fra talerstolen i den store Ring 1.

En tale der blev overværet af miljøminister Kirsten Brosbøl (S), hvis ministeriums embedsfolk i især Naturstyrelsen gentagende gange har været offer for kritik fra landbruget.

Povl Fritzner brugte da også kvælstofdebatten, som et godt eksempel på, hvor han mener embedsværket politiserer.

- Her ser vi, at embedsmaskineriet i miljøministeriet arbejder på modelberegninger og ikke fakta. Det er rystende at se og høre, hvordan beslutninger med store konsekvenser derfor tages på baggrund af teoretiske beregninger. Vores afgrøder sulter, jorden udpines, landbruget går glip af potentiel indtjening og miljøgevinsten er ikke til stede, lød det fra Povl Fritzner.

Læs også