Minister leder efter livstræer

Frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening skal være med til at udpege skovens vigtigste træer

De vigtigste træer i statens skove skal udpeges, så de kan få et langt, fredeligt liv – og ikke blive fældet.

Det er essensen af pilotprojektet ”Livstræer”, som miljøminister Kirsten Brosbøl skyder i gang sammen med frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening på Naturstyrelsens arealer i Rold Skov.

De frivillige skal markere de 1.000 såkaldte ”vigtigste” træer, der skal blive i skoven – også når de engang dør af ælde.

- Gamle og døde træer er vigtige levesteder for nogle af de mest truede dyr og planter.  Derfor vil vi som noget helt nyt markere skovens mest værdifulde træer, som skal blive stående, indtil de dør af sig selv. Det er en kæmpe opgave, og alene i Rold Skov omfatter det i første omgang 1.000 træer, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i en pressemeddelelse.

Det er ifølge Miljøministeriet ikke ligegyldigt, hvilke træer man lader stå, og derfor vil der blive udviklet en guide til, hvad man skal se efter, når man udpeger et livstræ.

Når et træ skal registreres, bliver det fysisk markeret med en hvid trekant og placeringen siden indskrevet på elektroniske kort, så skovarbejderne kan se, hvad de skal gå uden om.

Miljøministeren oplyser, at konceptet – når det er afprøvet i Rold Skov – skal evalueres. Og så er det planen, at det skal bredes ud til resten af statsskovene.

 

Læs også