DLG's top langer ud efter svensk minister

Den svenske finansminister Anders Borg har stået på mål til massiv kritik flere steder fra efter at han for nylig gav udtryk for, at det svenske landbrug er dødsdømt på længere sigt.

Ifølge Anders Borg kan det svenske jordbrug lige så godt give op. Svenske bønder kan alligevel ikke klare sig i den internationale konkurrence, og derfor mener ministeren, at det svenske landbrug i stedet bør satse på nicheproduktion og forædling, og - ligesom de italienske bønder - på lokalproduktion højt oppe i værdikæden.

De kritiske røster har blandt andet lydt fra danske DLG's top, hvor Kristian Hundebøll og Niels Dengsø Jensen i et læserbrev i et par svenske landbrugsmedier opfordrer til udvikling af det svenske landbrug i stedet for afvikling.

- Uambitiøs løsning og provinsiel tankegang, lyder DLG-toppens skarpeste kritik over den svenske finansministerens udtalelser.

- Som dansker var det meget overraskende at læse finansminister Anders Borgs åbenhjertige og ærlige udsagn om det svenske landbrugs fremtid. Tilsvarende vil vi sige ham vores ærlige, danske mening, indleder Hundebøll og Dengsø deres læserbrev, hvori de efterfølgende gennemhuller finansministerens udsagn - et for et.

Læs også