Risikoen for at få et ”gult kort” har ikke været nok til
at nedbringe antibiotikaforbruget blandt svineproducenter. Det skriver
Ingeniøren.
Her fremgår det, at antibiotikaforbruget – efter et kort
fald – er steget i de seneste tre år, så det er på vej mod samme niveau, som da
Fødevarestyrelsen indførte det gule kort i 2010.
Professor ved DTU Fødevareinstituttets afdeling for
epidemiologi Frank Aarestrup ærgrer sig over, at effekten ikke varede ved:
- Hvis man virkelig var interesseret i at ændre vanerne
omkring antibiotikaforbrug, skulle man have indført klare økonomiske sanktioner,
siger Frank Aarestrup til Ingeniøren.
Chef for den veterinære forskningsafdeling ved Videncenter
for Svineproduktion Poul Bækbo forklarer imidlertid til Ingeniøren, stigningen
har en helt naturlig forklaring:
- Vores praktiserende medlemmer indberettede, at det
nedsatte forbrug simpelthen gav for mange syge dyr, og derfor skyldes
stigningen i de efterfølgende år, at man rettede forbruget ind efter behovet.
- Vi overholder stadig regeringens målsætning om en 10
procents reduktion i forbruget i forhold til 2009.