Fjerkræbranchen holder årsmøde i Brædstrup, og formand for Erhvervsfjerkræsektionen i L&F Martin Hjorth Jensen åbnede mødet
Det går ganske godt i den danske slagtefjerkræbranche.
Men det kan og skal gå endnu bedre.
Det fastslog formanden for Erhvervsfjerkræsektionen i
Landbrug & Fødevarer, Martin Hjort Jensen, da han tirsdag formiddag åbnede
fjerkræbranchens årsmøde i Brædstrup.
Her glædede formanden sig over, at fjerkræbranchen kan
afsætte alt det kød, der produceres.
- Så godt og vel, bemærkede han og tilføjede:
- Udover at vi fortsat, sammen med ministeren, skal
arbejde for bedre rammevilkår for produktionen, så har vi også en intern
opgave. Vi skal blive endnu bedre til vores arbejde, og vi skal bidrage til at
udvikle vores eget erhverv, så vi forbedrer økonomien og de muligheder, vi har.
- Som danske producenter må vi konstatere, at det nok
aldrig bliver prisen, vi kan konkurrere på. Til gengæld producerer vi et
produkt under danske forhold, hvor der er højere krav til fødevaresikkerhed,
samt stor fokus på dyrevelfærd og brugen af antibiotika. Dette er ikke
nødvendigvis en ulempe, men det kræver, at vi som producenter og især de
virksomheder, vi leverer til, formår at sikre en merpris, som ikke kun kommer
detailhandlen til gode.
Noget er ikke gjort godt nok
Men hvordan kan vi, som producenter, være med til det?
Udover at vi selvfølgelig hele tiden skal se på, hvad vi kan gøre det bedre, og
hvor vi kan effektivisere yderligere, så tror jeg også, det handler om, at vi
skal i dialog med forbrugerne, især de danske.
- Vi skal fortælle dem, om de fremragende fødevarer vi
producerer, men også lytte til de holdninger og bekymringer, som mange danske
forbrugere har i forbindelse med produktionen. Vi kan ikke stille alle
tilfredse, men vi kan alle sammen blive klogere. - Når vi gang på gang kan
læse, at slagtekyllinger omtales som burkyllinger, så er der noget, vi ikke har
gjort godt nok, fastslog Martin Hjort Jensen.
Læs reportage fra fjerkræårsmødet i Effektivt Landbrug
onsdag.
Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.