Protesterede på Grüne Woche

Under udstillingen i Berlin søgte en gruppe aktivister lørdag at protestere over industrilandbrugets udnyttelse af dyr og jord.

 

- Kom nu videre.  Bliv nu færdig.

Det manglede ikke med tilråb, da en håndfuld aktivister lørdag eftermiddag på verdens største forbrugermesse for ernæring, landbrug og havebrug, Grüne Woche, ville demonstrerede mod det, de kaldte for industrilandbrugets forherligelse af sig selv.

Under stor publikums-, presse- og politibevågenhed ville aktivisterne rulle et stort banner ud fra messens 150 meter høje fjernsynstårn.

Tilråbene kom, fordi aktionsgruppen hjemmefra ikke havde rullet banneret korrekt sammen, hvorfor det tog mere end en time, blot at få hængt det på tårnet. I skrivende stund er det endnu ikke fuldt udrullet.

Gruppen mener, at Grüne Woche, der har flere end 1.500 udstillere i 26 haller, promoverer sig med innovation, men gør det på bekostning af dyr, miljø og jorden i almindelighed.

- Hvert år fejrer landbruget sig selv, og sine egen profit på bekostning af dyr og miljø.  Samtidig tjener messen til forherligelse af aktørerne indenfor storlandbrug, videnskab og politik. Det handler også om at udføre lobbyvirksomhed på flere planer, lød det blandt andet fra gruppen.

Gruppen mener videre, at det landbrugsvidenskabelige system i almindelighed betragter naturen og dyrene som varer, produktionsmidler og ressourcer, som det handler om at høste mest mulig profit ud af. Med ødelæggelse af jord, vand og klima som de fatale følger.

Son nævnt tog det lang tid at rulle banneret ud, og aktivisterne fik de fleste, der overværede aktionen på messeområdet til at ryste på hovedet eller trække på smilebåndet.

Grüne Woche, der årligt besøges af flere end 400.000 gæster, fortsætter frem til 26. januar, og medens aktivisterne hang i fjernsynstårnet, fortsatte forbrugermessen inden for i de mange udstillingshaller.


 


Læs også