Regeringen har lanceret sin ”Vækstplan for fødevarer”. Planen indeholder 34 initiativer
Regeringen har mandag præsenteret
sin længe ventede ”Vækstplan for fødevarer”.
Vækstplanen indeholder
i alt 34 initiativer, som fordeler sig over fem indsatsområder:
Bæredygtig og
ressourceeffektiv fødevareproduktion; løsningsorienteret regulering og kontrol;
talent, dynamik og eksport i fødevareerhvervet; vækstorienteret
fødevareforskning og – udvikling samt styrket adgang til finansiering.
Ideen er, at planen
skal bidrage til at skabe øget vækst, beskæftigelse og bedre eksportmuligheder
for danske virksomheder inden for fødevareområdet.
- Fødevareerhvervet
er en vigtig del af Danmarks fortsatte udvikling som et avanceret
produktionsland. Med vækstplanen vil regeringen forbedre rammerne for at skabe
vækst og nye produktions- og udviklingsjob i fødevareerhvervet. Råvarer fra
landbruget spiller en afgørende rolle. Derfor tager regeringen nu skridt til at
få løst op for strukturproblemerne og udfordringerne med finansiering i dansk
landbrug, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i en
pressemeddelelse.
Heri peger fødevareminister Dan Jørgensen (S)
på, at der blandt andet bliver afsat et millionbeløb til grønne stalde:
- Med vækstplanen afsætter vi nu ekstra 45
millioner kroner til udvikling af grønne stalde, som giver et bedre miljø, mere
vækst og flere arbejdspladser. Det er den rigtige vej for FødevareDanmark, der
også i fremtiden skal spille en nøglerolle som vækstmotor for et land i
balance.
Her kan du se "Vækstplan for fødevarer" i sin helhed.