Ingen hest i hakkebøffen
En ny analyse fra Fødevarestyrelsen viser, at slagterbutikker, supermarkeder og grossister har forbedret deres produktionsmetoder
Der er kommet bedre styr på kødhakkerne rundt omkring i landet.
Det vurderer Fødevareministeriet på baggrund af en ny stikprøveanalyse fra Fødevarestyrelsen.
Fødevarestyrelsen har foretaget knap 250 prøver, som indikerer, at slagterbutikker, supermarkeder og grossister har forbedret deres produktionsmetoder markant. Udviklingen glæder fødevareminister Karen Hækkerup (S).
- Analysen viser, at Fødevareministeriets kontrolkampagner målrettet hakkekød har gjort en forskel ude i butikkerne. Slagtere og andre, der arbejder med hakket kød, har oppet sig og fået styr på deres hakkemaskiner. Og sådan bør det naturligvis også være, lyder det fra fødevareministeren.
Hos Fødevareministeriet peger man på, at Fødevarestyrelsen tilbage i 2009 fandt problemer med såkaldte udeklarede dyrearter i næsten hver tredje af de prøver, laboratoriet analyserede. Men efter flere år med stadigt bedre resultater ude ved kødhakkemaskinerne, er antallet af problemer dalet til under seks procent af prøverne.
Stikprøveanalysen viste ingen spor af hestekød.
- Efter hestekødsskandalen tidligere i år glæder jeg mig over, at analysen viser, at hest ikke bliver solgt som oksekød. Forbrugerne skal ikke snydes. Derfor vil Fødevarestyrelsen også i sine kommende kampagner have fokus på kødkvalitet og forbrugerbeskyttelse, konstaterer Karen Hækkerup.