Biogastraktor snart en reel mulighed

New Holland skønner, at en metandrevet (biogas) traktor kan være en realitet om blot fem år

Det var ikke gas, da New Holland for nogle år siden introducerede ideen om at udvikle en landbrugstraktor, drevet af brint.

Imidlertid er brændstoffet fortsat for dyrt, og derfor vil den kommercielle udvikling ikke fortsætte før omkring 2020, vurderer New Holland-ledelsen og betoner, at de ikke har taget ideen om en brintdrevet traktor helt af bordet.

New Hollands innovative kræfter omkring fremtidens traktorbrændstof har nu lagt deres energi i en traktor, drevet af metangas. Eller rettere, biogas, der er produceret på det landbrug, hvor traktoren skal bruges.

En halv dags arbejde

På New Hollands stand på Agritechnica står allerede nu en fuld funktionsdygtig T6.140 traktor, der kører på metan og i praksis kan anvendes, og som er blevet anvendt på traktorproducentens egen forsøgsgård La Bellotta uden for Torino i Italien.

- Det lever op til kravet om at kunne arbejde en halv dag uden tankning. Udviklingen af en kommercielt anvendelig landbrugstraktor drevet af metangas er derfor indenfor en rækkevidde på blot fem år, vurderer Carlo Lambro, Brand President, New Holland Agriculture.

Siden 2006 har New Holland haft udviklingsprojekter under konceptet Clean Energy Leader, der er en overordnet strategi for producenten.

Læs mere om nyhederne fra Agritechnica i Effektivt Landbrug hele ugen.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også