Kok Thomas Rode og administrerende direktør Søren Gade tager i et DR2-program rundt i landet og har fokus på svin
Svineproduktionen kommer til at fylde en del på DR2 lørdag aften,
da der er temalørdag om grise.
L&F-direktør Søren Gade drager således afsted med
stenalderkokken Thomas Rode fra restaurant Kong Hans Kælder, der helst ser, at grisen
blev sendt tilbage til naturen for at finde sin føde ved at rode efter rødder
og insekter i skovbunden.
Her vil de undersøge, hvorfor vi behandler svin som vi gør. Og
har vi bare den gris, som forbrugerne vil betale for?
- Det kan godt være, at vi mennesker har fundet ud af, at en gris
lynhurtigt vokser sig stor, fed og klar til at blive slagtet på soyakager, som
vi har fået sejlet hertil fra Sydamerika. Men det er bare ikke det, en gris
lever af. Og hvis en gris ikke får det, så bliver den heller ikke lødig kost
for os mennesker, siger Thomas Rode i en pressemeddelelse.
Seerne møder konventionelle og økologiske grise i programmet – og
i begge tilfælde både inde og ude.
Der er besøg hos svineproducenterne Asger Krogsgaard i Kloster,
Ole Kjær i Ølstrup, Jan og Trine Thybo ved Skanderborg samt Kristian og Maria
Lundgaard-Karlshøj på Ausumgaard ved Struer.
Værterne stopper også pølsevognen i Skjern for at dele pølser ud,
ligesom de runder Skjern Å for at tale om konflikten mellem landbrugs- og
naturinteresser.
Programmet bliver sendt på lørdag klokken 20.