I næste uge og nogle uger frem vil Økologisk Landsforening køre en kampagne – blandt andet i dagligvarebutikker – for at få forbrugerne til at putte økologisk oksekød i kødgryderne.

Et af kampagnens budskaber er, at man får kød fra køer, der har været på græs, hvis man køber økologisk.

- Hvis man som forbruger skal være villig til at betale mere for at få økologisk oksekød, er det klart en forudsætning, at man ved, hvilken forskel økologien gør for dyrevelfærden – eksempelvis at de økologiske køer er sikre på at komme ud på græs, lyder det fra projektleder i Økologisk Landsforening Birgitte Jørgensen.

Ifølge foreningen viser undersøgelser, at kød fra økologiske tyrekalve på græs eksempelvis har en sundere fedtsyresammensætning end kød fra ikke-økologiske kalve.

- Det hænger direkte sammen med, at dyrene har været på græs, konstaterer man fra Økologisk Landsforenings side.

Langt det meste økologiske oksekød, man finder i butikkernes kølediske, kommer fra malkekøer.