Danskerne vil have dansk mælk, kød og kartofler

I Norden regner forbrugerne med, at lokale produkter er mere sikre, vurderer professor Lotte Holm fra Københavns Universitet

Vi danskere spiser flere og flere importerede fødevarer, men når det kommer til en række produkter, værner vi om det danske.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget på vegne af Arla, oplyser Mejeriforeningen.

Ifølge Mejeriforeningen peger 61 procent af de adspurgte på mælk som den fødevare, der er vigtigst for dem at købe danske. Dernæst følger kød og grøntsager.

Professor i fødevaresociologi ved Københavns Universitet Lotte Holm peger på, at det i en vis udstrækning er et spørgsmål om tryghed:

 - Vi ved fra tidligere undersøgelser, at forbrugerne i Norden foretrækker lokale produkter, fordi vi tror, at maden er mere sikker her, siger Lotte Holm i en pressemeddelelse fra Mejeriforeningen.

Heri fremgår det, at undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Epinion og er baseret på 1.012 webinterviews blandt et repræsentativt udsnit af danskerne. Undersøgelsen er foretaget i juni 2013.

Her er de fødevarer, vi helst vil have fra Danmark

Mælk (61 procent)

Kød (46 procent)

Grøntsager (42 procent)

Brød (procent)

Ost (32 procent)

Læs også