I Norden regner forbrugerne med, at lokale produkter er mere sikre, vurderer professor Lotte Holm fra Københavns Universitet
Vi danskere spiser flere og flere importerede fødevarer,
men når det kommer til en række produkter, værner vi om det danske.
Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget på
vegne af Arla, oplyser Mejeriforeningen.
Ifølge Mejeriforeningen peger 61 procent af de adspurgte
på mælk som den fødevare, der er vigtigst for dem at købe danske. Dernæst
følger kød og grøntsager.
Professor i fødevaresociologi ved Københavns Universitet
Lotte Holm peger på, at det i en vis udstrækning er et spørgsmål om tryghed:
- Vi ved fra tidligere undersøgelser, at forbrugerne
i Norden foretrækker lokale produkter, fordi vi tror, at maden er mere sikker
her, siger Lotte Holm i en pressemeddelelse fra Mejeriforeningen.
Heri fremgår det, at undersøgelsen er foretaget af
analyseinstituttet Epinion og er baseret på 1.012 webinterviews blandt et
repræsentativt udsnit af danskerne. Undersøgelsen er foretaget i juni 2013.
Her er de fødevarer, vi helst vil have fra Danmark
Mælk (61 procent)
Kød (46 procent)
Grøntsager (42 procent)
Brød (procent)
Ost (32 procent)