Koens levetid i fokus på international konference

I forbindelse med en konference arrangeret af DeLaval ved Stockholm i Sverige har internationale forskere i de seneste dage været samlet

For første gang nogensinde har tolv af de mest fremtrædende forskere og eksperter inden for mælkeproduktion været samlet for at drøfte og uddybe spørgsmål omkring kokomfort og god praksis for at øge produktiviteten igennem hele koens levetid.

Med en konference arrangeret af DeLaval i de smukkeste omgivelser på Hamra Farm, Tumba ved Stockholm i denne uge, ønsker eksperterne at skærpe opmærksomheden på et emne, der optager mange mælkeproducenter: Hvordan kan man forlænge sine køers levetid, have færre udsætterkøer og samtidig opretholde produktiviteten?

På konferencen har man blandt andet drøftet de økonomiske forhold i forbindelse med forlænget levetid for køer, klovsundhed, yverbetændelse, fertilitet, stress og kokomfort i hvileområder, gangarealer og fodringsområder.

Bæredygtig mælkeproduktion

Under konferencen har forskere og eksperter, som blandt andre Trevor de Vries, Christer Bergsten, Ken Nordlund og danske Lene Munksgaard, delt deres viden om kokomfort og det er blevet diskuteret, hvordan mælkeproducenter bedst kan styre deres besætninger på en sund og bæredygtig måde.

- Over hele verden er der øget opmærksomhed på den høje omsætningshastighed for køer i intensiv mælkeproduktion. Bortset fra de velfærdsmæssige konsekvenser har en for kort produktiv levetid en negativ indflydelse på bedriftens rentabilitet og bæredygtighed.

- Vi mener, at alle aktører inden for vores branche er ansvarlige for at gøre bæredygtig mælkeproduktion mulig. Et af formålene med konferencen er derfor at øge bevidstheden og viden om, hvordan man kan forbedre udbyttet for køer igennem hele deres levetid, lød det fra Tim Nicolai, vice president aftermarket & services hos DeLaval International.

Omkring 110 dyrlæger, rådgivere, journalister og andre fra hele verden, der har interesse for området, havde fået invitationen til konferencen om køernes levetid. Så med den megen tid, der var sat af til spørgsmål mellem forskernes indlæg, var der tid til international diskussion og vidensdeling over alle grænser.

Læs mere om konferencen og de mange emner, der blev vendt, i Kvægfokus i Effektivt Landbrug på onsdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også