Klimaguide skal inspirere kommuner til initiativer

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet står bag ”Kommunal Klimaguide”, som udkommer torsdag

21 eksempler på klimavenlige projekter rundt omkring i Danmark har fundet vej til ”Kommunal Klimaguide”, der torsdag er blevet sendt på gaden.

Det er Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, der står bag guiden. Og ifølge ministeriet skal guiden hjælpe landets kommuner med at inspirere hinanden til flere klimavenlige initiativer.

Ifølge Klima-, Energi- og Bygningsministeriet beskriver klimaguiden projekter grønne projekter inden for transport, landbrug, affald og bygninger. Det primære mål for de fleste projekter er at være CO2-reducerende, men der er også medtaget projekter, der viser, hvordan en bæredygtig tankegang kan skabe andre værdier.

- Klimaguiden er et bevis på, at der er rigtig mange fine projekter rundt om i landet, hvor der tages hensyn til klimaet, og at mange af disse projekter også går hånd i hånd med andre hensyn, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for den store indsats, som kommunerne allerede leverer, og jeg håber, at guiden kan virke som yderligere inspiration, tilføjer han.

Her kan du læse klimaguiden.

Læs også