Et hold unge kommende landmænd fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus hev en dag ud af kalenderen for at snuse til økologisk produktion.
Hvad er egentlig forskellen på økologisk og konventionel
produktion? Hvilke afgrøder egner sig bedst til økologi? Og kan man leve af kun
at sælge økologiske varer?
Spørgsmålene var mange, da et hold elever fra 1.
hovedforløb på Jordbrugets UddannelsesCenter (JU) Århus’ skolelandbrug,
Bredballegård, havde temadag om økologi. Dagen bød blandt andet på oplæg om
økologisk planteavl og besøg på flere økologiske produktioner samt gårdbutikken
Johannesminde ved Skanderborg.
- Det var vildt fedt med en økologi-dag, hvor vi både fik
en masse teori om de forskellige grene inden for økologien og så teorien i
praksis ude på de økologiske gårde, vi besøgte. Og det var rigtig fint, at det
hele var samlet på en dag, siger Emil Bay Mortensen, der ligesom resten af sit
hold synes, at man får mere ud af en hel temadag end lidt undervisning om
økologisk produktion hist og her.
Det var første men sikkert ikke sidste gang, der blev
afsat en hel dag til undervisning i økologi på 1. hovedforløb. Øko-dagen var
tilrettelagt i samarbejde med Økologisk Landsforening.
eh