Det er tid til at kontrollere ejendomsvurderingen

Går man med overvejelser om at sælge sin ejendom, skal man huske, at ejendomsvurderingen skal påklages inden 1. juli

Det er nu, man skal kigge kritisk på sin ejendomsvurdering, hvis man går med tanker om at sælge sin ejendom inden for de næste to år.

For fristen for at klage over den fremsendte vurdering er 1. juli 2013. Og der går to år, før der igen kommer vurderinger. Det oplyser økonomikonsulent ved Agri Nord Karin Kristiansen.

Hun peger på, at det specielt har betydning for landmænd, der overvejer at sælge ejendommen til et familiemedlem:

- Når der eksempelvis handles med børn, kan barnet købe ejendommen for 85 procent af den offentlige ejendomsvurdering. Ved du, at det kan blive relevant inden for de næste to år, er det vigtigt at få påklaget vurderingen, hvis I mener, at den eksempelvis står for højt, siger Karin Kristiansen i en pressemeddelelse.

Men ifølge økonomikonsulenten har vurderingen også betydning, hvis man handler i fri handel, idet der betales tingslysning af skødet af minimum den offentlige ejendomsvurdering.

- Vi har hos Agri Nord derfor på det seneste set flere eksempler på, at der bliver beregnet registreringsafgift af den offentlige ejendomsvurdering. Det vil sige den faktiske handelspris i disse tilfælde har været lavere. Det er der faktisk kun staten, der tjener penge på.

Læs også