38.000 hektar randzoner vækker glæde hos BL

Bæredygtigt Landbrug mener, at landmænd i Danmark har valgt at bruge deres sunde fornuft

Randzoner har længe været en torn i øjet for Bæredygtigt Landbrug (BL). Alligevel glæder direktør i BL Vagn Lundsteen sig nu over, at der er udlagt 38.000 hektar randzoner.

For det er nemlig langt færre hektar, end myndighederne havde forventet. Hos NaturErhvervstyrelsen var forventningen således, at landmænd havde udlagt 50.000 hektar randzoner.

- Jeg glæder mig over, at så mange har valgt at bruge deres sunde fornuft. Der er brug for al den produktion, vi kan skabe, til arbejdspladser og vækst i samfundet, siger Vagn Lundsteen i en pressemeddelelse.

Han peger på, at 38.000 hektar kan lyde af meget, når BL har kæmpet mod randzoneudlægning. Men Vagn Lundsteen er alligevel glad:

- Personligt tror jeg på, at det potentielle randzoneareal er markant større end udmeldingen på 50.000 hektar, og ser de 38.000 hektar som et udtryk for, at op mod halvdelen af de danske lodsejere ikke har udlagt randzoner og søgt om kompensation, lyder det fra direktøren, der fortsætter:

- Det er en bemærkelsesværdig stor andel, når man tænker på, hvilket pres landmændene har været udsat for fra ministeren og landboforeningernes side.

Læs også